Застосування мультикритеріального аналізу для визначення оптимального розташування об’єктів інфраструктури (25ГЗД007000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Соболь, Ганна Олександрівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
У роботі наводиться методика та процес визначення оптимальності розташування об’єктів видачі гуманітарної допомоги, основні методи оцінки розташування та рекомендації, щодо удосконалення процесу вибору місць дислокації важливих гуманітарних центрів та осередків. Досліджувана інформація має велике практичне застосування в період воєнного стану та гострої гуманітарної кризи в Україні. Одержані результати можуть бути використані для оптимізації існуючих центрів гуманітарної допомоги, для аналізу розташування майбутніх осередків та для кращого логістичного та безпекового функціонування гуманітарниз штабів на території, де населення потребує особливої підтримки.
Keywords: мультикритеріальний аналіз( МКА); гуманітарний центр; оптимізація; геоінформаційні системи (ГІС)