Гуманітаризація системи освіти - Терещенко, Ю. О. (ТДАТУ, 2019)
Гуманітаризація сучасної системи освіти постає як зміна, поліпшення якості людини і його життя. Для цього в свідомості має бути сформоване ставлення до системи освіти не як до каналу соціалізації, не як до сфери освітніх послуг, а як до соціально-антропологічного інституту, в якому індивід отримує стимул і передумови розгортання своєї людської сутності, своїх родових здібностей до особистісного розвитку у всій повноті.
Keywords: система освіти; гуманітаризація; процес гуманітаризації освіти; освіта