Залежність урожайності сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) від погодних умов південного Степу України - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2012)
UK: Наведено результати вивчення врожайності сортів вишні та її залежності від погодних умов. Встановлено, що у південному Степу України для формування врожаю досліджуваної культури найбільш важливими є погодні фактори в періоди цвітіння, формування плодів, а також диференціації та проходження органогенезу генеративних бруньок. Найбільш критичними є умови періоду цвітіння. RU: Приведены результаты изучения урожайности сортов вишни и ее зависимости от погодных условий. Установлено, что в южной Степи Украины для формирования урожая иссследуемой культуры наиболее важными являются погодные факторы в периоды цветения, созревания плодов, а также дифференциации и прохождения органогенеза генеративных почек. Самыми критическими являются условия периода цветения. EN: The author presents the results of studying cherry varieties productivity and its dependence on weather conditions. Under the conditions of the Ukraine’s Southern Steppe the most important cherry yield forming factors appeared weather conditions during the periods of flowering and fruit formation as well as the differentiation and generative buds organogenesis stages. The most critical conditions are those during the blossom period.
Cherry (Cerasus vulgaris Mill.) varieties productivity dependence on weather conditions in the Ukraine´s Southern Steppe
Keywords: вишня; сортовипробування; урожайність; урожайність сортів вишні; Ігрушка; Шалунья; Сіянець Туровцевої; Амулет