Проблеми застосування спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими товаровиробниками - Косторной, Сергій Володимирович; Косторной, Сергей Владимирович; Kostornoi, Serhii (Мелітополь: ТДАТУ, 2018)
UK: Застосування спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими товаровиробниками в останні роки стає менш вигідним для підприємств, зокрема, через зростання ставок єдиного податку, коефіцієнтів індексації. Розглядаються законопроекти, що передбачають скасування спрощеної системи або її суттєве обмеження. Реформування системи оподаткування сільського господарства в цілому є надзвичайно актуальним питанням. Доцільним є коригування переліку суб'єктів господарювання, які мають право застосовувати спрощену систему, виключивши з нього великі підприємства, а також зберігаючи підтримку тваринництва, овочівництва, садівництва, рентабельність яких є відносно низькою. EN: The features of agricultural enterprises taxation in Ukraine are analyzed. The advantages, disadvantages and problems of simplified taxation system for agricultural enterprises are considered.
Keywords: taxation; agricultural enterprises; simplified taxation system; single tax for agricultural enterprises; єдиний податок для сільськогосподарських підприємств; оподаткування; спрощена система оподаткування; сільськогосподарські підприємства