Перспективи застосування ресурсозберігаючих технологій в аграрному секторі - Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (My University, 2021)
Забезпечення ресурсозбереження – обов'язкова вимога до техніки, технології, організації виробництва і невиробничої діяльності, господарського механізму. Нова техніка повинна вимагати меншої витрати ресурсів, як в процесі її виробництва, так і в процесі експлуатації. Нова технологія повинна бути безвідходною або маловідходною, малоопераційною. Суворий облік ресурсів, їх наявності, витрачання, моральна і матеріальна зацікавленість працівників у кращому їх застосуванні, дбайливе ставлення до використання сировини, матеріалів, енергії, палива – обов'язкові елементи ресурсозбереження.
Keywords: аграрний сектор; харчування; ресурсозбереження; раціональне споживання ресурсів; підвищення енергоефективності виробництва продукції