Впровадження енергозберігаючої технології виробництва свинини на фермі приватного сільськогосподарського підприємства «Банівка» Приморського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Полуектов, Артем (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
В першому розділі дипломної роботи проведено аналіз виробничої діяльності приватного сільськогосподарського підприємства «Банівка» Приморського району Запорізької області. Все обладнання, яке експлуатується на фермі, практично повністю зношене. Всі машини і агрегати на фермах використовуються не в складі механізованих технологічних ліній, а роздільно, що значно знижує ефективність їх використання. В основному рівень механізації технологічних процесів обслуговування на свинофермі знаходиться в межах від 65 до 70%. Продуктивність свиней за звітній період зменшується. Це пов’язано, вперш за все, з незадовільними умовами утримання та незбалансованістю раціону за поживними речовинами тощо. Що є незадовільним показником функціонування сучасної тваринницької ферми. Також складено раціон годівлі згідно зоотехнічних вимог, визначені добові та річні потреби кормів, вихід основної і додаткової продукції.
Keywords: виробництво свинини; енергозберігаючі технології; технологічні лінії; технічне обслуговування