Опис до патенту на корисну модель № 109353 "Дисковий фільтр механічного очищення поливної води" - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Дідур, В. В.; Ільніцький, Б. А. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Дисковий фільтр механічного очищення поливної води містить фільтруючий елемент у вигляді круглого порожнистого циліндра, складеного з плоских круглих кілець (полімерні диски), на поверхнях яких під кутом α до радіального напряму кільця виконано канавки у формі рівнобедреного трикутника, які при дотиканні кілець один до одного утворюють об'ємну щілинну структуру фільтруючого елемента з уловлювачами. На кожній стороні кільця виконана канавка прямокутної форми, яка поділяє трикутні канавки на дві рівні частини (зовнішню і внутрішню) по середньому радіусу ширини кільця, причому трикутні канавки однієї частини кільця зміщені відносно трикутних канавок другої частини
Keywords: дисковий фільтр механічного очищення поливної води; фільтруючий елемент; полімерні диски; фільтруючий елемент; сільськогосподарська техніка; систем краплинного зрошення; фільтри; домішки