Магнітно-вихровий нагрівач. Опис до патенту на корисну модель № 157129. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Стьопін, Юрій Олексійович; Постол, Юлія Олександрівна; Борохов, Іван Валерійович; Вдовін, Богдан Валерійович (My University, 2024)
Магнітно-вихровий нагрівач містить теплоізольований корпус, індуктор у вигляді диска, що обертається з розміщеними на ньому постійними магнітами, полюси яких чергуються по колу, вхідного та вихідного патрубків, згідно з корисною моделлю, в систему введені вітротурбіна, передаточний вал, прискорювальний редуктор, механічно поєднані з індуктором, який встановлений зовні теплоізольованого корпусу та змійовиковий теплообмінник, встановлений всередині корпусу, постійні магніти виготовлено неодимовими.
Keywords: магнітно-вихровий нагрівач; вихрові струми; неодимові магніти; постійні магніти; чергування полюсів; теплоізольований корпус; індуктор