Опис до патенту на корисну модель № 127279 "Спосіб очищення рослинної олії" - Дідур, В. В.; Діденко, О. В.; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Левченко, Д. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб очищення рослинної олії включає метод флотації і насичення води повітрям та відділення домішок. У попередньо нагріту до 45 °С рослинну олію додають 2 % води, доводять до температури 100 °С, потім пропускають через систему електродів, на які подають змінну високу напругу, створюють на поверхні електродів електричне поле напруженістю 0,5-1,0 кВ/мм
Keywords: очищення рослинної олії; метод флотації води повітрям; відділення домішок; технологія виробництва жирів; технології виробництва жирних масел