Основні тенденцій розвитку техніки для годівлі великої рогатої худоби - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh (My University, 2021)
Останнім часом отримують розвиток автоматизовані системи годівлі тварин, переміщення яких здійснюється не по підвісних напрямних, а в автономному режимі з використанням сучасних систем управління рухом мобільних об'єктів. Причому при створенні конструкції таких роботів за основу були взяті не підвісні роботи-кормороздавачі, а мобільні змішувачі-кормороздавачі. Такі інноваційні розробки вже були продемонстровані на найбільших міжнародних виставках.
Keywords: молочне скотарство; тваринництво; ринок молока; молочна продуктивність корів; кормозмішувачі; змішувачі-кормороздавачі