Особливості поглинання макроелементів виноградом з ґрунту протягом вегетації - Рябцун, С. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Питання мінерального живлення винограду є одни із самих складних у виноградарстві. Від правильного й розумного внесення, як органічних, так і мінеральних добрив, залежить не тільки якість і кількість урожаю, але й загальний стан рослини, сила росту куща, здатність до опору морозам і хворобам. Якщо, органікою досить важко завдати серйозної шкоди при бездумному і безмірному використанні, то мінеральними добривами зробити це набагато простіше, аж до повної загибелі виноградної рослини [1]. Тому метою роботи було проаналізувати та виявити особливості поглинання основних елементів мінерального живлення виноградом з грунту протягом вегетативного періоду
Keywords: мінеральне живлення винограду; виноградарство; виноград; внесення добрив; вегетативний період