Фонд сухих речовин зелені васильків залежно від компонентного складу субстрату - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia; Коротка, Ірина Олександрівна; Короткая, Ирина Александровна; Korotka, Iryna; Кліпакова, Юлія Олександрівна; Клипакова, Юлия Александровна; Klipakova, Yuliia; Білоусова, Зоя Володимирівна; Белоусова, Зоя Владимировна; Bilousova, Zoia (My University, 2020)
Зеленні та пряносмакові овочі відіграють важливу роль у харчуванні людини та її повсякденному житті як важливі смакові компоненти в продуктах харчування та напоях, а також як цінні інгредієнти в фармацевтичних препаратах, парфумерії та косметиці [1-3]. В останні десятиліття зростає зацікавленість традиційними і малопоширеними зеленними і пряносмаковими культурами з огляду на широкий спектр і високий вміст біоактивних сполук, що зустрічаються в цих травах [4-6]. Антиоксидантними, антимікробними та лікувальними властивостями володіють і васильки справжні [7-11], які широко застосовуються в європейській та азійській кухні.
Keywords: сухі речовини; васильки сорту Вала; закритий грунт; торф; субстракт