Обгрунтування параметрів електротехнологічного комплексу для покращення функціональних властивостей біопального: автореферат дис. ... канд. техн. наук : 05.09.03 - Кушлик, Руслан Романович; Кушлык, Руслан Романович; Kushlyk, Ruslan (My University, 2018)
Сучасне сільське господарство є одним із основних споживачів дизельного пального. Відсутність в Україні достатньої кількості власних запасів нафтових палив приводить до необхідності реструктуризації паливно-енергетичного комплексу шляхом зменшення споживання моторних палив за рахунок застосування енергозберігаючих технологій та переходу на альтернативні види палив. Проведений аналіз різних видів альтернативних палив показав, що для України найбільш перспективним є застосування сумішевого мінерально–рослинного пального, яке складається із метилового ефіру ріпакової олії (МЕРО) і дизельного пального (ДП).
Keywords: біопальне; паливо; моторне паливо