Визначення заходів з підвищення енергоефективності сільськогосподарського виробництва - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila; Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (My University, 2020)
Невирішеність названих проблем погіршує не тільки показники енергозбереження, кількісні та якісні показники сільськогосподарської продукції, а й спричиняє загрозу екологічній, економічній та енергетичній безпеці країн світу та України. Тому необхідне формування нового економічного механізму енергозбереження, який ґрунтується на: детальному аналізі сучасних тенденцій розвитку світового сільського господарства; перенесенні новітніх методів енергозбереження між країнами, аграрними галузями і підприємствами; порівнянні економічної ефективності новітніх (світового рівня) та існуючих аграрних технологій; оптимізації показників енергозбереження в сільськогосподарському виробництві.
Keywords: енергозбереження; енергозберігаючі аграрні технології; енергоспоживання; ресурсозберігаючі технології; інноваційні процеси в АПК