Європейський досвід обліку та управління витратами - Єльцова, Ю. Ю. (ЛНУ, 2020)
Стандартних методів управління витратами не існує. Застосування кожного з наведених методів є доцільним для конкретних умов на підприємстві і цілей в управлінні витратами. Обираючи метод калькулювання, керівництву необхідно провести детальні дослідження на базовому підприємстві відносно факторів впливу зовнушнього та внутрішнього середовища. Для ефективного управління витратами доцільно комбінувати декілька методів.
Keywords: калькулювання; управлінський облік; калькулювання витрат; аналіз витрат; собівартість продукту; управління діяльністю підприємства