Актуальність проектного підходу в управлінні підприємствами - Дубініна, В. О.; Андрєєва, Лариса Олександрівна; Андреева, Лариса Александровна; Andrieieva, Larysa (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
Управління підприємствами потребує нових підходів у зв’язку з кризовими явищами в економіці України та загальною нестабільністю. При використанні класичних, традиційних підходів та методів управління підприємствами в таких економічних умовах спостерігається зниження ефективності діяльності підприємств. Тому особлива увага приділяється проектному підходу до управління підприємствами, який акцентує увагу на діяльності окремих центрів відповідальності. Оскільки формування та реалізація проекту потребує детального та точного планування, знижується рівень ризику діяльності. Систематизація науково-теоретичних та прикладних аспектів проектного управління є вагомим внеском в розвиток сучасної економічної науки
Keywords: управління підприємством; проектний підход; планування; економіка