Навчання математики іноземних студентів у вишах агротехнологічного профілю - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Кравець, Василь Іванович; Кравець, Олена Олександрівна; Кравец, Елена Александровна; Kravets, Olena (Донбаська державна машинобудівна академія (ДДМА), 2017)
В останні роки Україна почала робити великі кроки задля входження до європейської спільноти і це призвело до поширення культурних, наукових та освітніх зв’язків. Значно зросла доля іноземних студентів, що мають бажання вчитися в нашій країні. В результаті, викладачі вузів зіткнулися з мовною проблемою. Іноземні студенти не володіють українською мовою і тому повинні розпочинати своє навчання на факультеті довузівської підготовки того навчального закладу, в якому вони планують отримати освіту. Істотне місце в системі довузівської підготовки таких студентів займає підготовка з математики, основним результатом якої повинна стати не система знань, умінь і навичок сама по собі, а набір математичних компетенцій, які дадуть можливість іноземним студентам правильно застосовувати математику для розв’язування професійних завдань. Таким чином, недостатньо вивченою є проблема навчання математики іноземних студентів, для яких математика являється одним з перших предметів, щоі вивчаються на етапі довузівської підготовки, а також на першому і другому курсах агротехнологічного університету.
Keywords: математика; іноземні студенти; методика навчання; довузівська підготовка