ESG – фактори та тренди впровадження в Україні - Фесенко, А. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Абревіатура ESG розшифровується англійською як Environmental (навколишнє середовище), Social (соціальний аспект) та Governance (управління) – конкретні якісні та кількісні чинники, за якими оцінюють вплив бізнесу на екологію, суспільство та якість управління компаніями. Ці дані дозволяють отримувати інформацію про використання енергії, рівень викидів парникових газів, політику зайнятості, взаємодію з місцевими громадами та ефективність корпоративного управління. Завдяки аналізу цих показників інвестори, клієнти та інші зацікавлені сторони можуть оцінити успішність компанії у впровадженні принципів сталого розвитку та соціальної відповідальності. Це, у свою чергу, може впливати на інвестиційну привабливість, репутацію компанії та її взаємовідносини з партнерами.
Keywords: ESG; навколишнє середовище; соціальні фактори; управлінські фактори