Антропогенові відклади Північного Приазов’я - Даценко, Людмила Миколаївна; Даценко, Людмила Николаевна; Datsenko, Liudmyla; Василенко, В. В. (My University, 2008)
UK: Плейстоценові відклади регіону складають прибережну смугу шириною 10-25 км. За літологічним складом і геоморфологічними ознаками виділені узбережні терасові утворення. Описані стратиграфічні підрозділи легко діагностуються в розрізах і чітко картуються. RU: Плейстоценовый отложения региона слагают прибрежную полосу шириною 10-25 км. По литологическому составу и геоморфологическим признакам выделены прибрежные террасовые образования. Описанные стратиграфические подразделения легко диагностируются в разрезах и четко картируются. EN: Pleistocene sedimenfs of the region compose a seaboard having width of 10-25 km. Coastal tenace formations have been determined after lithological content and geomorphological features. Stratigraphic subdivisions discribed are easy to diagnose and clear to map.
Антропогеновые отложения Северного Приазовья
Anthropogenic sediments at Nothern part of Azov-side Area
Keywords: Азовське море; плейстоценові відклади Північного Приазов'я; геоморфологічні ознаки; генезис; субаеральні відклади; субаквальні відклади; алювій терас; літологічний склад