Про найкраще наближення на класах згорток, породжених складеними ядрами - Сорич, Віктор Андрійович; Сорич, Ніна Миколаївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Запропоновано до розгляду нові достатні умови для лінійних комбінацій парних (непарних) ядер, виконання яких дозволить обчислити точні значення величин найкращих наближень функцій із класів згорток, породжених цими комбінаціями парних або непарних функцій. /// EN: New sufficient conditions for linear combinations off even (odd) kernels are proposed for consideration, the fulfillment of which allow calculating the exact values of the best approximations of functions from the classes of convolutions generated by these combinations of even or odd functions.
Keywords: найкраще наближення лінійної комбінації ядер; класи Степанця; умова Надя; best approximation of linear combination of kernels; Stepanets classes; Nagy’s condition