Особливості формування врожаю лохини різних строків достигання в умовах помірно-континентального клімату Німеччини - Лещук, А. К.; Лещук, Д. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: У багатьох країнах світу нині проводяться інтенсивні дослідження як високорослих, так і низькорослих рослин з роду Vaccinium. Актуальність проведення досліджень з інтродукції рослин лохини вузьколистої викликана високими харчовими властивостями, цінністю плодів і значним попитом на ринках. Для визначення найбільш економічно, біологічно та товарно вигідного для вирощування сорту лохини у досліді, проведеного у Німеччині місто Бургведель, господарство “Heidelbeerhof Henke” було проаналізовано врожай кожного з трьох представлених сортів з різними строками дозрівання, а саме Last Call, Duke, Liberty. Мета дослідження: дослідити формування продуктивності сортів лохини в умовах помірно-континентального клімату Німеччини. Господарство має близько 23 гектарів, засаджених лохиною. Ці гектари поділені на три поля однаковими за розміром. Аналіз кожного сорту ґрунтувався на показниках настання кожної фенологічної фази в відповідні календарні терміни, була проведена органолептична експертна та товарна оцінка врожаю кожного сорту.
Keywords: лохина; продуктивність; урожайність