Питання збільшення термінів експлуатації гальванічних елементів - Стьопін, Юрій Олексійович; Степин, Юрий Алексеевич; Stopin, Yurii (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Застосування гальванічних елементів у світі постійно збільшується. Електротехнічне обладнання, що використовується у побуті, як правило має у комплекті пульти керування. Всі вони живляться від гальванічних елементів, термін експлуатації яких обмежений. Подовження їх роботи здається неможливим, крім того вони стають потужним джерелом забруднення навколишнього середовища завдяки окремим елементам, з яких вони зроблені. Метою дослідження є визначення можливості подовження на певний час роботи гальванічних елементів.
Keywords: гальванічні елементи; електротехнічне обладнання; пульти керування