Вплив передпосівного обробітку насіння соняшнику дистинолом на якість насіння при зберіганні - Покопцева, Любов Анатоліївна; Покопцева, Любовь Анатольевна; Pokoptseva, Liubov; Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna (My University, 2004)
Вивчено вплив передпосівного обробітку насіння соняшнику препаратом дис- тинол на якість насіння при зберіганні. Встановлено, що обробіток посівного матеріалу сприяє формуванню більш ефективної неферментативної і ферментативної системи антиоксидантного захисту в насінні соняшнику, що обумовлює гальмування процесів гідролітичного і пероксидного розкладу ліпідів при зберіганні.
Keywords: зберігання насіння; соняшник; рослинна олія; з'ясування інтенсивності перекисних процесів; дистинол