Механізми забезпечення продовольчої, екологічної, інформаційної безпеки на регіональному рівні - Турський, Олександр (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Забезпечення різних видів безпеки є надзвичайно актуальним питанням для регіонів та громад. Від ефективної реалізації заходів у цій сфері залежить стабільний розвиток територій, добробут та здоров'я населення. Ці тези розкривають механізми забезпечення продовольчої, екологічної, інформаційної та інших видів безпеки на регіональному рівні. Продовольча безпека перш за все стимулює місцеве виробництво сільськогосподарської продукції та сприяє розвитку фермерства. А також: - Створює сприятливі умови для діяльності регіональних харчових підприємств та переробників. - Забезпечує якість та безпеку харчових продуктів через посилення контролю. - Впроваджує створення системи моніторингу продовольчої безпеки на регіональному рівні. - Забезпечує інформаційну кампанію щодо правил збалансованого харчування та попередження дефіциту поживних речовин. Головна мета екологічної безпеки в реалізації регіональних програм з охорони навколишнього середовища та раціонального природокористування, модернізації системи поводження з відходами (роздільний збір сміття, переробка та утилізація), в контролі за викидами шкідливих речовин промисловими підприємствами та автотранспортом, впровадженні ресурсо- та енергозберігаючих технологій на місцевих підприємствах. Також одним із напрямків екологічної безпеки є екологічна освіта та підвищення рівня екологічної культури серед населення.
Keywords: забезпечення безпеки; реалізації дієвих механізмів у продовольчій, екологічній, інформаційній сферах безпеки; взаємодії влади, бізнесу та громади; безпечне середовище та добробут мешканців