Облаштування гнойових проходів на фермах великої рогатої худоби - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltіanska, Natalia (НУБіП, 2018)
За безприв’язно-боксової системи утримання ВРХ тварини постійно переміщуються: на доїння, до кормового столу, напувалок тощо. Європейські фермери ось уже десятки років усі проходи в корівниках облаштовують гумовим покриттям. В Україні ж стандартне покриття гнойових проходів чи проходів між секціями і галереєю – бетонне, у ліпшому разі – з антиковзальними насічками. У результаті маємо занадто тверде, холодне та незручне покриття для тварин, яке спричиняє масу проблем для здоров’я ВРХ.
Keywords: безприв’язно-боксова система; гумове покриття; постановка копита; гумові мати; копитний ріг