Опис до патенту на корисну модель № 123723 "Відцентровий ущільнювач флотошламу" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Відцентровий ущільнювач флотошламу містить корпус апарату, камеру електродну, катоди і аноди електродної системи, клеми підключення електродів й катодів, камеру реакції, горизонтально розташовану діафрагму, камеру флотації, перегородки камери флотації, лоток для збирання флотошламу і горизонтальну діафрагму камери флотації, трубопроводи. На внутрішній поверхні камери флотації вертикально встановлені похилі пустотілі перегородки на конус під кутом 20-25° до вертикальної осі корпусу апарату
Keywords: відцентровий ущільнювач флотошламу; електродна камера; катоди; аноди; електродна система; камера флотації; трубопровод