Наукове забезпечення АПВ регіону - Шквиря, Наталя Олександрівна; Шквыря, Наталья Александровна; Shkvyria, Natalia (My University, 2008)
Основними блоками (підсистемами) аграрної науки є: земля і землекористування; рослинництво; тваринництво; механізація і електрифікація; зберігання і переробка сільськогосподарської продукції; економіка, організація, управління і право. Кожної із вказаних підсистем відповідають свої конкретні науки, властиві лише аграрній науці і ті, що займаються виробництвом і накопиченням знань для ефективного використання землі, вирощування сільськогосподарських культур, виробництва тваринницької продукції, механізації, переробки, розвитку економіки і удосконалення організації, як окремих процесів, так і всього агропромислового виробництва в цілому.
Keywords: агропромисловий комплекс; аграрна наука; продовольчої безпеки країни; агропромислове виробництво