Розроблення технології виготовлення мармеладу на основі авокадо : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Куцаєва, Катерина Миколаївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію мармеладних виробів, доведена можливість одержання мармеладу на базі такої нетрадиційної сировини як авокадо, проаналізовано склад та характеристики авокадо, харчових драглеутворювачів. Розроблено рецептури мармеладу функціонального призначення на базі авокадо, визначено оптимальні драглеутворювачі, на базі досліджень реологічних та органолептичних характеристик мармеладів обрано оптимальну рецептуру мармеладу на базі авокадо. Проведено порівняльну оцінку розроблених продуктів з традиційними аналогами, обґрунтовано доцільність їх упровадження у виробництво як елементу здорового харчування.
Keywords: мармелад; авокадо; драглеутворювачі; агар-агар; пектин; цукор; реологія