Управління якістю у смарт-туризмі: концепції, технології та методи оцінювання - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentina; Матяш, Л. А. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасному глобалізованому світі туризм трансформується під впливом цифрових технологій, змін клімату, зростаючих очікувань споживачів та потреби у сталому розвитку. Концепція смарт-туризму, що базується на інтеграції інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), аналітики даних, інклюзивності та екологічної відповідальності, стає ключовим напрямом розвитку туристичних дестинацій. У цьому контексті управління якістю туристичних послуг набуває нових вимірів, адже якість визначається не лише комфортом і безпекою, а й цифровим досвідом, персоналізацією, доступністю та екологічною ефективністю.
Keywords: туризм; смарт-туризм