Змішувачі двокомпонентних рідин, рідинних середовищ і реагентів у воді - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh (ТДАТУ, 2018)
UK: При змішуванні і підготовленні двокомпонентних рідинних середовищ: водних розчинів, технічних рідин використовується значна кількість приладів й устаткування. Головна вимога до цього обладнання простота, надійність та ефективність проведення технологічних операцій. Досягається виконання поставленої задачі використанням променевих перфорованих трубопроводів відведення суміші і циркуляційних патрубків. Процес змішування водних розчинів передбачає інтенсивність утворення більш суцільних первинних агрегатів (пухирців). Інтенсивність перемішування характеризується градієнтом швидкості, який в умовах роботи обмеженого простору дозволяє забезпечити ефективність роботи водоочисного обладнання. Обґрунтовано використання змішувачів двокомпонентних рідин, рідинних розчинів і реагентів для стічних вод, що використовується в якості допоміжного обладнання, обрано оптимальну конструкцію механічного змішувача, експериментально встановлено габаритні розміри, конструктивне виконання, розроблені умови змішування компонентів, що використовуються в даному процесі. RU: При смешивании и подготовке двухкомпонентных жидких сред: водных растворов, технических жидкостей используется значительное количество приборов и оборудования. Главное требование к этому оборудованию простота, надежность и эффективность проведения технологических операций. Достигается выполнение поставленной задачи использованием лучевых перфорированных трубопроводов отвода смеси и циркуляционных патрубков. Процесс смешивания водных растворов предусматривает интенсивность образования более сплошных первичных агрегатов (пузырьков). Интенсивность перемешивания характеризуется градиентом скорости, который в условиях работы ограниченного пространства позволяет обеспечить эффективность работы водоочистного оборудования. Обосновано использование смесителя двухкомпонентных жидкостей, растворов и реагентов для сточных вод, разработаны технические решения, выбрано оптимальное конструктивное решение и разработаны условия смешения компонентов, используемых в данном процессе. EN: When mixing and preparing two–component liquid media: aqueous solutions, technical liquids, a significant amount of instruments and equipment are used. The main requirement for this equipment is simplicity, reliability and efficiency of technological operations. Achieved accomplishment of the task using perforated radiation pipelines for the removal of the mixture and circulation pipes. The process of mixing aqueous solutions provides for the intensity of the formation of more continuous primary aggregates (bubbles). The intensity of mixing is characterized by a velocity gradient, which, in conditions of limited space, ensures the efficiency of the water treatment equipment. The use of mixers for bi–component liquids, liquid solutions and reagents for wastewater used as additional equipment is substantiated. An optimal design of the mechanical mixer is chosen. Overall dimensions and design features are experimentally proved. The conditions for mixing of components are developed.
Смесители двухкомпонентных жидкостей, жидкостных сред и реагентов в воде
Mixers for bi–component liquids, liquid media and reagents in water
Keywords: змішувач; дозування розчинів; гідромеханічні параметри; рідина; рідинні середовища; стічні води; реагенти