Актуальність та аналіз проектування інформаційної автоматизованої системи підбору персоналу - Лубко, Дмитро Вікторович; Lubko, Dmytro (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
Актуальність даної теми полягає в тому, що в сучасних умовах ринку якісність відбору персоналу стала найважливішим фактором у роботі будь-якої організації [1, 2]. Кожній організації необхідно виявляти найкращих і підготовлених співробітників з великої кількості претендентів на вакансію, для того щоб залишатися конкурентоспроможною. Відбір серед усіх кандидатів найбільш підходящого і потрібного для конкретної роботи, є основою успіху організації. З проблемою відбору персоналу та його подальшого навчання стикається кожна організація, проте вирішують її всі організації по різному. Відбір персоналу – дуже важливий і відповідальний момент в управлінні кадрами, залежить від конкретних людей, від їх знань, компетентності, кваліфікації та мотивації. Помилки при відборі персоналу можуть негативно відбитися на ефективності роботи в організації.
Keywords: відбір персоналу; управління персоналом; професійний відбір