Щодо питання підвищення повноцінності годівлі високопродуктивних корів - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (ТДАТУ, 2020)
Травосуміші з високим вмістом азоту, протеїну, жиру стимулюють зростання і розмноження мікрофлори рубця в порівнянні з силосом кукурудзяним. Споживання коровами зеленої маси травосумішей, сіна, сінажу і силосу із злаково-бобових сприяє інтенсивному розмноженню мікроорганізмів рубця, оцтовокислому типу бродіння і рН середовища близького до нейтрального (6,6 – 6,9), краще перетравлюється сира клітковина кормів.
Keywords: корми; використання кормів; раціональне харчування тварин; синтез мікробного білку в рубці; зернобобові культури; зерно люпину