Теоретико-правове дослідження поняття контракту як форми трудового договору - Стрельченко, М. В.; Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Оформлення трудових відносин за посередництвом трудового контракту широко застосовується в країнах з ринковою економікою. Найм за контрактом, як відносно нова правова модель підбору, розподілу і використання кадрів на підприємствах всіх форм власності, закріплений і в законодавстві України. Так, термін контракт як підстава виникнення трудових відносин, як інститут трудового законодавства був легалізований в нинішній редакції в зв'язку з прийняттям Закону України від 20 травня 1991 року "Про внесення змін і доповнень у Кодекс законів про працю Української РСР при переході до ринкової економіки"[1]
Keywords: контракт; трудовий договір; трудові відносини; ринкова економіка; трудове законодавство