Обліково-аналітичне забезпечення сталого розвитки агарарного підприємництва: теорія, методологія, практика: дис. ... доктора економ. наук : 08.00.09 - Сокіл, Олег Григорійович; Сокол, Олег Григорьевич; Sokil, Oleh (Київ: Національний науковий центр "Інститут агарарної економіки" НААН, 2018)
Запропоновано концепцію переходу від традиційної системи бухгалтерського обліку до обліку сталого розвитку, що надає можливість реалізації таких заходів: розширення балансу (звіту про фінансовий стан), трансформацію звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід), розширення типової класифікації за групами доходів і витрат. Доведено існування альтернативних видів обліку: монетарного та натурального обліків сталого розвитку, що дало можливість представити структуру (концептуальні засади) інтегрованої моделі обліку сталого розвитку за місцем формування інформації та формою наданої інформації .
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення; сталий розвиток; бухгалтерський облік; аналіз; звітність; соціальна відповідальність; екологічна безпека; ризик-менеджмент; сільське господарство; аграрне підприємництво; accounting and analytical support; sustainable development; analysis; reportsng; risk management