Визначення індексу деформації клейковини пшениці за допомогою програми МАТНСАD - Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna (My University, 2015)
За ринкових умов в Україні все більшого значення набуває проблема якісної первинної обробки та зберігання зернових, круп’яних та олійних культур безпосередньо у виробника. Її вирішення дасть змогу останньому вільно реалізовувати вирощений урожай у найбільш прийнятний для нього час за умови встановлення найвищих цін на вирощену продукцію. Технологія зберігання зерна має за мету уникнути втрати продукції, забезпечити планомірну роботу зернопереробних підприємств країни, тваринництво – фуражем, а виробників зерна – насіннєвим матеріалом. У технології зберігання зерна актуальним є завдання охолодження до температур, що забезпечують ефективне його зберігання.
Keywords: технології зберігання; первинна обробка; охолодження; залежність; теорія кореляції; відсутність математичної залежності; наявність математичної залежності; лінійна залежность; параболічна залежність