Покращення роботи зернового збирально-транспортного комплексу за допомогою використання системи моделювання GPSS - Лубко, Дмитро Вікторович; Зінов‘єва, Ольга Геннадіївна; Lubko, Dmytro; Zinovieva, Olha (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: Автомобільний транспорт є основним видом транспорту в сільському господарстві, на частку якого припадає до 80% всього обсягу перевезень. При визначенні потрібної кількості автомобілів для обслуговування зернозбиральних комбайнів у складі збирально-транспортного комплексу для відповідних природно- кліматичних умов за відомими методиками невідомо, чи буде при даному співвідношенні комбайнів і автомобілів досягнута ефективна робота збирально-транспортного комплексу, тобто чи комбайни будуть наповнювати бункери зерном, а автомобілі своєчасно транспортувати зерно на тік або склади господарства. Тривалість збирання зернових культур залежить від: наявності, технічного стану та роботоздатності збиральної техніки, транспортних засобів, організації роботи збирально-транспортних комплексів, погодних умов і інших факторів. У період збирання зернових велика кількість комбайнів простоює з технічних причин, що збільшує строк виконання робіт і приводить до великих втрат зерна.
Keywords: проектування зернового збирально-транспортного комплексу; моделювання GPSS; ефективність роботи; лістинг