Потенціал розвитку ринку туристичних послуг в Україні : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 242 Туризм ОПП «Туризм» - Батовський, Михайло (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Об’єкт дослідження – ринок туристичних послуг України як складова частина національної економіки. Предмет дослідження – економічні відносини, механізми функціонування та фактори, що впливають на розвиток і потенціал ринку туристичних послуг в Україні. Для досягнення мети дослідження було використано загальнонаукові і спеціальні наукові методи, що забезпечили комплексний аналіз ринку туристичних послуг в Україні. Зокрема, застосовувалися методи аналізу і синтезу – для вивчення теоретичних основ функціонування ринку туристичних послуг; історико-логічний метод – для з’ясування етапів формування туристичної інфраструктури; статистичний метод – для оцінки сучасного стану ринку та його сегментації; типізації - для розподілу регіонів України за вагомістю туристичного сектора та безпековими викликами при визначені ступеня розвитку інфраструктури; графічний - для вивчення динаміки та структурних змін у розвитку підприємств; методи порівняння та узагальнення – для виявлення тенденцій і перспектив розвитку галузі. Також використовувався системний підхід до вивчення впливу макросередовища та стратегічних факторів на розвиток туристичної сфери.
Keywords: ринок туристичних послуг; потенціал розвитку; інфраструктура; туристичні ресурси; державне регулювання; сталий розвиток туризму