Інформаційні технології як засіб вдосконалення науково-дослідницької діяльності майбутніх інженерів - Дяденчук, Альона Федорівна; Dyadenchuk, Alona (Мелітополь : ТДАТУ, 2022)
UA: У статті розкрито особливості застосування інформаційних технологій у науково-дослідній діяльності здобувачів вищої освіти інженерних спеціальностей. Подано деякі види інформаційних технологій, які використовуються при проведенні науково-дослідних робіт студентами. Наведемо приклад проєкту з використанням інформаційних технологій, що виконується в рамках виконання науково-дослідної діяльності членами гуртка «Нанотехнології в електроенергетиці», спрямованого на виготовлення та дослідження фотоперетворювачів сонячної енергії. Встановлено, що запропонований підхід демонструє підвищення мотивації учасників процесу до самоосвіти, формуванню стійкого інтересу як до фізики, так і до професії в цілому, підвищення якості отриманих знань. EN: The article reveals the peculiarities of the use of information technologies in the research activity of obtaining higher education of engineering specialties. Some types of information technologies that are used during research by students are presented. Here is an example of a project using information technologies that are carried out in the framework of research activities by members of the group of «Nanotechnology in in power engineering», aimed at manufacturing and researching of photo converters of solar energy. It has been established that the proposed approach demonstrates an increase in the motivation of the participants in the process to self-education, the formation of a stable interest in both physics and profession as a whole, improving the quality of knowledge received.
Information technology as a means of improving research activity of future engineers
Дяденчук А. Ф. Інформаційні технології як засіб вдосконалення науково-дослідницької діяльності майбутніх інженерів. Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти : збірник науково-методичних праць ТДАТУ. Мелітополь : ТДАТУ, 2022. Вип. 25. С. 248-255.
Keywords: науковий проєкт; науково-дослідна робота; інноваційні технології; комп’ютерні програми; scientific project; research work; innovative technologies; computer programs