Опис до патенту на корисну модель № 41155 "Кривошипно-повзунний механізм" - Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Пархоменко, А. П.; Шевченко, І. А. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2009)
Кривошипно-повзунний механізм, який складається з колінчастого вала, шатуна, що містить нижню та верхню головки, причому нижня головка з'єднана з колінчастим валом, а в отвір верхньої головки запресована втулка поршня, в бобишках якого виконані отвори, та поршневого пальця з осьовим отвором, який відрізняється тим, що отвори в бобишках виконані у вигляді зрізаного конуса, а втулки, що вставляються в отвори бобишок, - розрізні, причому зовнішня поверхня їх також виконана у вигляді зрізаного конуса
Keywords: кривошипно-повзунний механізм; машинобудування; ДВЗ; двигуни внутрішнього згоряння