Удосконалення технології низькотемпературного зберігання м’яса птиці із застосуванням вітаміну Е - Міліч, В. М.; Масловська, А. С.; Душина, М. А.; Якубовська, В. В.; Данченко, Олена Олександрівна; Данченко, Елена Александровна; Danchenko, Olena (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Серед продуктів харчування м'ясо птиці посідає особливе місце, воно є джерелом повноцінного білка й високоякісного жиру [1]. За низькотемпературного зберігання цієї сировини головною причиною погіршення її якості є окиснення жирних кислот ліпідів. Ці продукти окиснення суттєво погіршують харчову цінність м’яса [2]. Введення до раціону птиці природних і синтетичних антиоксидантів у передзабійному періоді підвищує стійкість м'яса до окисних процесів і подовжує терміни його зберігання [3]. Один з найбільш уживаних природних антиоксидантів – вітамін Е. З іншого боку, окисне псування м’яса тварин, відгодованих на стандартному раціоні, уповільнюється завдяки його обробці перед зберіганням антиоксидантами
Keywords: низькотемпературне зберігання м'яса; застосування вітаміну Е; окисне псування м’яса; зберігання м’яса