Туристична галузь: реаліі сьогодення та перспективи розвитку - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Лепетченко, Д. М.; Kolokolchykova, Iryna; Lepetchenko, D. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: На розвиток будь - якої галузі пливають внутрішні та зовнішні чинники. Галузь туризму має найбільшу чутливість до цих факторів, тому що пов’язана з послугами відпочинку, а відпочинок повинен бути безпечним. Реалії сьогодення показують, що зараз туристичні фірми працюють в умовах невизначеності та мають стрімке зниження попиту. Тому дослідження розвитку галузі, її кон’юнктури є актуальним. Науковці проводять моніторинг показників ефективності роботи галузі. Так, питанням визначення напрямів розвитку та її перспектив присвячені роботи А.Л. Помаза-Пономаренко, який виокремлює найвагоміші фактори впливу, а саме «економічні, інфраструктурні, етно-соціальні, фактори туристичного попиту, фактори історичного розвитку туризму, інформаційні, освітньо-кадрові, адміністративно-управлінські». І.М. Цуркан та Р.Ю. Кривенкова зупиняють увагу на тому, що «першочерговим заходом повинна стати розробка стратегії розвитку національного туризму з урахуванням міжнародного досвіду та євроінтеграції». Питаннями існування туристичної галузі в умовах війни присвячені роботи Г.В. Олексюк, О. C. Подольський та інш.
Keywords: туризм; туристичні послуги; маршрути пам’яті; патріотичне виховання