Сучасні особливості ресурсного забезпечення конкурентоспроможного розвитку фермерських господарств - Єременко, Денис Володимирович; Еременко, Денис Владимирович; Yeremenko, Denys (Дніпропетровськ: ПДАБА, 2017)
UK: Стаття присвячена аналізу сучасного стану ресурсного забезпечення фермерських господарств як невід’ємної складової конкурентоспроможного розвитку. Проаналізовано специфіку використання земельних та матеріально-технічних ресурсів в системі фермерських господарств України, а також визначено фактори, що обумовлюють відповідну галузеву диференціацію. Обґрунтовано необхідність стимулювання процесу диверсифікації виробничо-господарської діяльності фермерських господарств як запоруки підвищення рівня конкурентоспроможності даного суб’єкту аграрного підприємництва. Автор підкреслює значний ступінь впливу регіональних природно-кліматичних та організаційно-економічних факторів на характер становлення вітчизняного фермерства. Доведено необхідність створення системи організаційного забезпечення ефективного використання техніко-технологічних засобів в системі фермерських господарств. В статі зазначається, що на даний момент вітчизняні фермери вимушені самостійно вирішувати питання конкурентоспроможного використання наявного ресурсного потенціалу. EN: The article is devoted to analysis of the current state of resource provision farms as an integral part of competitive development. The originality of the use of land and material resources in the system of Ukrainian farms, as well as the factors that determine the appropriate sectoral differentiation. The necessity of stimulating the process of diversification of production and economic activity of farms as bases of increase of competitiveness of the regional agricultural business. The author emphasizes a significant degree of influence of regional climatic and organizational-economic factors on the formation of domestic farming. The necessity of creation of system of organizational support of effective use of technological tools in the system of farms. The article notes that currently, domestic farmers are forced to address the issue of competitive use of available resource potential.
The current characteristics of resource support for the competitive development of farms
Keywords: фермерське господарство; ресурсний потенціал; земельні ресурси; матеріально-технічне забезпечення; конкурентоспроможність; аграрне виробництво; farm; resource potential; land resources; logistical support; competitiveness; agricultural production