Роль та місце культури в житті людини - Шевчук, К.; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna (Київ, 2020)
Виступаючи певним комплексом ціннісних властивостей, характеристик, норм, знань, речей, що характеризують культурний стан, культура гарантує прилучення особистості до «людського». Зміст культури акумулює розвиток самої людини в усій різноманітності і цілісності. З позицій визначення сутності та змісту гармонізації соціо-культурного простору важливо актуалізувати його людино - і культуротворчу функцію, адже людина не тільки живе в світі культури і оволодіває нею, але й створює і виробляє її, тому в культурі людина знаходить не тільки зовнішню користь для себе, але і власну індивідуальність
Keywords: культура в житті людини; культурний розвиток; соціо-культурний просір