2. Механізми модернізації управління правовою освітою учнів у закладі загальної середньої освіти: монографія - Горбова, Наталя Аркадіївна; Горбова, Наталья Аркадьевна; Horbova, Natalia (Ф. О. П. Однорог, 2020)
Метою управління правовою освітою учнів є створення необхідних умов для ефективної взаємодії учасників навчальновиховного процесу задля вирішення завдань правоосвітньої роботи в закладі загальної середньої освіти. До таких умов відносяться інформаційні, прогностичні, педагогічні, психологічні, організаційні, правові, кадрові, матеріально-технічні, фінансові, ергономічні, медичні, які й забезпечать реалізацію поставлених цілей.
Keywords: модернізація системи правової освіти; правове виховання; система управління; метод моделювання; загальні закономірності управління; принцип соціальної детермінації; принцип системності; принцип конкретності; принцип комплексності; принцип інформаційної достатності; принцип персоніфікації особистості; принцип адаптивності; принцип повноти; принцип збалансованості