Перспективи становлення особистих селянських господарств суб’єктами підприємницької діяльності - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 2017)
UK: Формування ринкової системи господарювання в Україні вимагає нових підходів до економічних процесів, пов'язаних із підвищенням підприємницької активності у всіх сферах. Згідно з Господарським кодексом України, підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Підприємництво у нашій державі може здійснюватися у будь-яких організаційних формах: одноосібне володіння, партнерство (товариство з обмеженою відповідальністю, повне товариство, товариство з додатковою відповідальністю, командитне товариство) та акціонерні підприємства (корпорації), холдинги, різного роду об’єднання.
Keywords: суб’єкти підприємницької діяльності; становлення особистих селянських господарств; аграрний устрій України; сільськогосподарські підприємства; акціонерні підприємства; аграрне виробництво