Комп’ютерні мережі - Реут, Є. С. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Сучасні комп’ютерні мережі є важливим елементом інформаційної інфраструктури, що забезпечує зв'язок, обмін даними та ефективну взаємодію між системами і користувачами. Актуальність цієї теми зумовлена стрімким розвитком цифрових технологій, зростанням обсягів інформації та потребою у забезпеченні безпечної та стабільної роботи мереж. Основними аспектами, які вивчаються у дослідженні, є типи комп'ютерних мереж, мережеві протоколи, безпека мереж, управління мережею, а також передача даних і стандарти мережевої взаємодії. Наукова проблема полягає у потребі підвищення ефективності функціонування мереж шляхом покращення безпеки та протоколів передачі даних. Гіпотеза дослідження передбачає, що оптимізація мережевих протоколів і вдосконалення методів управління мережею дозволять підвищити стабільність та безпеку мереж. Новизна даного дослідження полягає у комплексному аналізі типів мереж та протоколів з акцентом на вдосконалення управління мережею і забезпечення її безпеки, що є важливим для ефективної експлуатації мережевих систем у різних сферах.
Keywords: комп’ютерні мережі; функціонування мереж; основнi типи комп’ютерних мереж; управління комп'ютерними мережами