Електрохімічні технології очищення стічних вод - Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; et al. (My University, 2019)
Одними з основних джерел забруднення і засмічення водоймищ є недостатньо очищені стічні води промислових підприємств. Виробничі стоки утворюються на різних підприємствах, на яких вода використовується у виробничому циклі, тому стан довкілля безпосередньо залежить від міри очищення промислових стічних вод від близько розташованих підприємств [1]. Забруднення води відбувається внаслідок надходження у водойми зі стічними водами різних шкідливих домішок неорганічної (кислоти, мінеральні солі, луги тощо) й органічної природи (нафта й нафтопродукти, органічні сполуки, поверхнево-активні речовини, миючі засоби, пестициди тощо). Оскільки стічні води мають складний склад, виробити оцінку змісту кожного із забруднюючих речовин надзвичайно складно. Кожен шкідливий чинник має власний набір характеристик. Іноді один показник може говорити про існування декількох забруднень. Очищення води повинне видалити негативні для довкілля речовини. Різноманітність різних забрудників породжує не меншу різноманітність способів очищення води від них
Keywords: електрохімічні технології; очищення стічних вод; джерела забруднення; водоймища; забруднення води; шкідливі домішки