1.3. Населення і трудові ресурси села - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (К.: ІАН УААН, 2003)
За період з 1989 року по 2001 рік населення України зменшилося на 3249,5 тис. чол., або на 6%. Найвищими темпами воно зменшувалося на Чернігівщині - відповідно на 170,6 тис., або 12%. На 8-10% стало менше людей у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Харківській і Черкаській областях. Стабільною залишилася кількість населення лише в трьох областях України — Волинській, Закарпатській та Рівненській. Збільшення населення за цей період не відбулося в жодній з областей України
Keywords: трудові ресурси села; населення села; збільшення населення; зменшення населення