Опис до патенту на корисну модель № 146499 "Теплотрубний опалювальний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Орел, Олександр Миколайович; Орел, Александр Николаевич; Orel, Oleksandr; et al. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Теплотрубний опалювальний пристрій містить котел, прямий трубопровід подачі теплоносія на опалення, опалювальні прилади, зворотний трубопровід до котла. В систему введено теплоізольовану теплову трубку, зону випаровування якої розміщено в котлі та сполучено з прямим трубопроводом подачі теплоносія на опалення, виконаного у вигляді центральної частини теплової трубки, зона конденсації якої поєднана з опалювальними приладами, конденсат теплоносія з яких проходить через витратомір теплової енергії і повертається через зворотний трубопровід та капілярно-пористий матеріал до котла.
Keywords: опалювальний пристрій; котел; опалювальні прилади; опалення; теплова енергія