Опис до патенту на корисну модель № 141764 "Пристрій контролю, захисту та очищення внутрішньої поверхні теплообмінного устаткування" - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Бережецький, О. В.; Андріанов, О. А.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій контролю, захисту та очищення внутрішньої поверхні теплообмінного устаткування складається з блока живлення, з'єднаного з генератором сигналу (мікроконтролером), вихід якого з'єднаний з комутуючими елементами, за комутацією електромагнітів із заданою частотою, елемента примусової вентиляції, призначеного для охолодження елементів пристрою, металевої основи, циліндричного сердечника кожного електромагніту з електротехнічної сталі, елементів кріплення до об'єкта, виконаних із металевої пластини, з можливістю з'єднання електрозварюванням з відповідним елементом поверхні теплообмінного устаткування та/або з відповідним елементом поверхні теплообмінного устаткування та оснащеним кріпильними елементами. Встановлено суматор імпульсних сигналів
Keywords: теплоенергетична промисловість; теплотехнічна промисловість; система промислового водопостачання; теплообмінне устаткування